cpt. Cook
 

Bílé fazole s libovým masem na paprice

Bobová kaše

Bosenská musaka

Bostonské fazole
(Boston baked beans)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bretaňské fazole

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg bílých fazolí, 15 dkg vepřového sádla, 1/2  cibule, 3 dkg hladké mouky, 1/2 kostky bujónu (masox), 1/2 stroužek česneku, mletý pepř, sůl, 3 lžíce rajčatového protlaku, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přebrané, promyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v němž jsme rozmíchali masový bujón, přidáme rajský protlak nebo kečup, prolisovaný nebo utřený česnek, pepř a sůl a společně povaříme na nepříliš hustou omáčku. Podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou.

www.tacos.cz Příloha: bílý chléb

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4514x    verze pro tisk

Cassoulet de Castelnaudary
(Cassoulet z Castelnaudary)

Cizrnovo-zeleninové ragú

Černé fazole
(Frijoles negros)

Černé fazole s mletým masem

Červená čočka na kari se šalvějí

Čočka na česneku

Čočka na kari

Čočka na slanině

Čočka nakyselo

Čočka s kečupem

Čočka s klobáskou

Čočka s kokosem

Čočka s kořenovou zeleninou

Čočka s rajčaty a paprikami

Čočka se zeleným pepřem