cpt. Cook
 

Aloo chole

Bílé fazole s libovým masem na paprice

Bobová kaše

Bosenská musaka

Bostonské fazole
(Boston baked beans)

Bretaňské fazole

Cassoulet de Castelnaudary
(Cassoulet z Castelnaudary)

Cizrna zapečená s halloumi

Cizrnové krokety s jogurtovou omáčkou

Cizrnovo-kuřecí karí z Láhauru
(Lahori murgh cholay chicken and chickpea curry)

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Cizrnovo-zeleninové ragú

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 2 stonky řapíkatého celeru, 3  mrkve, 1/2 šálku suchého bílého vína, 40 dkg rajčat z konzervy, 40 dkg cizrny (konzervované nebo předem uvařené), 2/3 šálku zeleninového vývaru, 1/2 hrst fazolových lusků, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Očištěný celer nakrájíme na kousky, mrkev na kolečka, fazolky šikmo na části. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a necháme v něm zesklovatět cibulku se špetkou soli, asi 5 minut. Přihodíme česnek, celer, mrkev a pokračujeme na mírném ohni dalších 5 minut, občas promícháme. Zvýšíme teplotu, zeleninu zalejeme vínem, necháme chvíli bublat, ať se odpaří alkohol. Přidáme rajčata a cizrnu, přivedeme zpět k varu a přilijeme vývar, stáhneme plamen a necháme čtvrt hodiny redukovat. Vhodíme zelené fazolky, za necelých 10 minut změknou. Podáváme horké s křupavým chlebem, chutná i rozležené druhý den.
vloženo 31.10.2014    zobrazeno 2065x    verze pro tisk

Černé fazole
(Frijoles negros)

Černé fazole s mletým masem

Červená čočka na kari se šalvějí

Česneková cizrnová kaše s kukuřicí

Čočka na česneku

Čočka na kari

Čočka na slanině

Čočka nakyselo

Čočka s kečupem