cpt. Cook
 

Aloo chole

Bílé fazole s libovým masem na paprice

Bobová kaše

Bosenská musaka

Bostonské fazole
(Boston baked beans)

Bretaňské fazole

Cassoulet de Castelnaudary
(Cassoulet z Castelnaudary)

Cizrna zapečená s halloumi

Cizrnové krokety s jogurtovou omáčkou

Cizrnovo-kuřecí karí z Láhauru
(Lahori murgh cholay chicken and chickpea curry)

Cizrnovo-zeleninové ragú

Černé fazole
(Frijoles negros)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Černé fazole s mletým masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg černých fazolí, 150 dkg mletého masa, 7 dkg cibule, 7 dkg másla, koriandr, kardamom, mletý pepř, sůl, 1/2 lžička ostré hořčice, 2.15 dl vývaru z masoxu, 60 dkg červených paprik, pažitka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Namočíme černé fazole na 6 hodin a uvaříme je do měkka. Oloupeme cibulku a nakrájíme najemno. Orestujeme ji na másle dorůžova, přidáme mleté maso a opečeme, zalijem vývarem a dusíme 25 minut. Při dušení maso, do kterého jsme přidali všechno koření včetně hořčice, mírně podléváme. Nakonec přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Vmícháme uvařené černé fazole a necháme společně prohřát.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3513x    verze pro tisk

Červená čočka na kari se šalvějí

Česneková cizrnová kaše s kukuřicí

Čočka na česneku

Čočka na kari

Čočka na slanině

Čočka nakyselo

Čočka s kečupem