cpt. Cook
 

Bílé fazole s libovým masem na paprice

Bobová kaše

Bosenská musaka

Bostonské fazole
(Boston baked beans)

Bretaňské fazole

Cassoulet de Castelnaudary
(Cassoulet z Castelnaudary)

Cizrnovo-zeleninové ragú

Černé fazole
(Frijoles negros)

Černé fazole s mletým masem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Červená čočka na kari se šalvějí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg červené čočky, 10 dkg mladé cibulky, karí koření, 1/2 dl šlehačky, 15 lístků šalvěje, sůl, 7 dkg másla, 1/2 lžíce dýňových semínek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Červenou čočku dáme do vařící vody (nemusí se máčet) a vaříme ji 20 minut. Poté ji ocedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Rozpustíme máslo, vložíme na něj pokrájenou cibulku a necháme zpěnit. Přidáme kari koření, zalijeme šlehačkou a provaříme. Vmícháme uvařenou čočku, prohřejeme s omáčkou a nakonec přidáme pokrájené lístky šalvěje. Dochutíme solí. Posypeme nasucho opraženým dýňovým semínkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2124x    verze pro tisk

Čočka na česneku

Čočka na kari

Čočka na slanině

Čočka nakyselo

Čočka s kečupem

Čočka s klobáskou

Čočka s kokosem

Čočka s kořenovou zeleninou

Čočka s rajčaty a paprikami

Čočka se zeleným pepřem