cpt. Cook
 

Aloo chole

Bílé fazole s libovým masem na paprice

Bobová kaše

Bosenská musaka

Bostonské fazole
(Boston baked beans)

Bretaňské fazole

Cassoulet de Castelnaudary
(Cassoulet z Castelnaudary)

Cizrna zapečená s halloumi

Cizrnové krokety s jogurtovou omáčkou

Cizrnovo-kuřecí karí z Láhauru
(Lahori murgh cholay chicken and chickpea curry)

Cizrnovo-zeleninové ragú

Černé fazole
(Frijoles negros)

Černé fazole s mletým masem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Červená čočka na kari se šalvějí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg červené čočky, 10 dkg jarní cibulky, karí koření, 1/2 dl šlehačky, 15 lístků šalvěje, sůl, 7 dkg másla, 1/2 lžíce dýňových semínek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Červenou čočku dáme do vařící vody (nemusí se máčet) a vaříme ji 20 minut. Poté ji ocedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Rozpustíme máslo, vložíme na něj pokrájenou cibulku a necháme zpěnit. Přidáme kari koření, zalijeme šlehačkou a provaříme. Vmícháme uvařenou čočku, prohřejeme s omáčkou a nakonec přidáme pokrájené lístky šalvěje. Dochutíme solí. Posypeme nasucho opraženým dýňovým semínkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3049x    verze pro tisk

Česneková cizrnová kaše s kukuřicí

Čočka na česneku

Čočka na kari

Čočka na slanině

Čočka nakyselo

Čočka s kečupem