cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bouillon, čistý vývar

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg roštěnce nebo hovězí oháňky, 1/2 kg řídkých hovězích kostí, několik nožek a krčků kuřat, 6  petrželí, 4  mrkve střední velikosti, 2  celery, 1/2  cibule, 1/4  kapusty, 1/2  květák menší nebo brukve, několik zrnek celého pepře, sůl, 40 dkg hovězího masa, 4  bílky, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 l studené vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z hovězí oháňky nebo roštěnce, z řídkých hovězích kostí, z několika nožek a krčků kuřat, z kořenů petržele, z mrkví střední velikosti, celerů (po případě celé cibule), z kapusty, menšího květáku nebo brukve, několika zrnek pepře a potřebného množství soli a vody uvaříme obvyklým způsobem polévku. Nejdříve pomalu vaříme maso asi půl hodiny a teprve potom přidáme zeleninu. Polévku vaříme pomalým varem celkem asi čtyři hodiny.

www.tacos.cz V jiném hrnci smícháme zatím hovězí maso buď uškrábané nožem, nebo umleté na masovém strojku, s bílky, hustým rajským protlakem a studenou vodou. K této směsi pak zvolna přilijeme hotovou procezenou polévku a za stálého míchání přivedeme do varu. Potom polévku stáhneme na okraj plotny a pomalým varem dovaříme (ještě hodinu). Takto upravenou polévku prolijeme čistým plátnem a mastnotu s povrchu sebereme.

www.tacos.cz Hotový bouillon podáváme v koflíku a jako vložky používáme 1 až 2 tenkých plátků žemle nebo podušených hub po případě obojího. Tento bouillon neboli vývar můžeme podávat též studený.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5310x    verze pro tisk

Bramborové nočky ve vývaru
(Gnocchetti di patate in brodo)

Bujón

Bujón gouda

Falešná polévka hovězí z kostí

Holubí vývar s rýží

Hovězí polévka se sýrovým kapáním

Hovězí polévka se šunkovými knedlíčky

Hovězí vývar s jablky

Hovězí vývar s pelmeni

Hovězí vývar s rajčaty

Hovězí vývar se žloutky a sýrem

Kuřecí vývar s pórkem a vejcem

Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky

Polévka z kostí

Polévka z masa jednoduchá

Polévka ze zeleninové vody

Silné hovězí consommé

Speckknödelsuppe
(Polévka se špekovými knedlíky)

Stracciatella