cpt. Cook
 

Bouillon, čistý vývar

Bramborové nočky ve vývaru
(Gnocchetti di patate in brodo)

Bujón

Bujón gouda

Falešná polévka hovězí z kostí

Holubí vývar s rýží

Hovězí polévka se sýrovým kapáním

Hovězí polévka se šunkovými knedlíčky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hovězí vývar s jablky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg předního hovězího (nakrájeného na plátky), 1/2  cibule, 1.3 l vody, 1/2 svazek kořenové zeleniny, 1/2  bobkový list, 2 zrnka nového koření, tymián, majoránka, 3 zrnka celého pepře, sůl, 1/2  řapíkatého celeru, 3 středně velké mrkve, 1/2  červená cibule, 2 lžíce oleje, 2 středně velká kyselejší jablka, 10 dkg měkkých sušených švestek, mletá skořice, kmín
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso opláchneme studenou vodou a osušíme. Cibuli a maso zprudka opečeme nasucho ve velkém hrnci. Přilijeme vodu a vaříme asi 30 minut pod pokličkou na mírném ohni.

www.tacos.cz Mezitím očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Zeleninu, bobkový list, nové koření, bylinky (s výjimkou několika lístků na ozdobení), pepř a sůl přidáme do hrnce a vaříme na mírném ohni dalších 50 minut.

www.tacos.cz Řapíkatý celer, mrkev a červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Vývar přecedíme přes jemné síto, které případně můžeme vyložit řídkým plátnem. Rozpálíme olej, nakrájenou zeleninu na něm osmahneme, zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme asi 3 minuty. Jablka omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na půlměsíčky. Sušené švestky a jablka vložíme do polévky a necháme prohřát (asi 3 minuty). Polévku dochutíme solí a pepřem, popřípadě skořicí a kmínem, a ozdobíme lístky bylinek.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2494x    verze pro tisk

Hovězí vývar s pelmeni

Hovězí vývar s rajčaty

Hovězí vývar se žloutky a sýrem

Kuřecí vývar s pórkem a vejcem

Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky

Polévka z kostí

Polévka z masa jednoduchá

Polévka ze zeleninové vody

Silné hovězí consommé

Speckknödelsuppe
(Polévka se špekovými knedlíky)

Stracciatella