cpt. Cook
 

Bouillon, čistý vývar

Bramborové nočky ve vývaru
(Gnocchetti di patate in brodo)

Bujón

Bujón gouda

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Falešná polévka hovězí z kostí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg hovězích kosti, 1/2 hrst sušených hub, 1/2 rovná lžíce rajčatového protlaku, 1/2  cibule, 1/2 lžíce tuku, 1/2  celeru, celerová nať, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nemáme-li maso a potřebujeme-li silný vývar, stačí i pouhé kosti. Oprané a rozsekané kosti zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, rajský protlak, celerovou nať, zpěněnou cibulku, trochu sušených hub a několik zrnek popře. Vaříme zvolna nejméně 2-3 hodiny. Ke konci nakrouháme celer na nudličky, odusíme jej na omastku, zalijeme vývarem a uvaříme do měkka. Vývar scedíme, zavaříme a do hotové polévky přidáme ještě sekanou pažitku.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5086x    verze pro tisk

Holubí vývar s rýží

Hovězí polévka se sýrovým kapáním

Hovězí polévka se šunkovými knedlíčky

Hovězí vývar s jablky

Hovězí vývar s pelmeni

Hovězí vývar s rajčaty

Hovězí vývar se žloutky a sýrem

Kuřecí vývar s pórkem a vejcem

Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky

Polévka z kostí

Polévka z masa jednoduchá

Polévka ze zeleninové vody

Silné hovězí consommé

Speckknödelsuppe
(Polévka se špekovými knedlíky)

Stracciatella