cpt. Cook
 

Bouillon, čistý vývar

Bramborové nočky ve vývaru
(Gnocchetti di patate in brodo)

Bujón

Bujón gouda

Falešná polévka hovězí z kostí

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Holubí vývar s rýží

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  3 staří holubi, 3 l vody, 10 dkg kořenové zeleniny (petržele, celeru, mrkve), 3 dkg cibule, 0.2 g celého pepře, sůl, 15 dkg vařené rýže, 1/2 dl smetany, 2  žloutky, 1/2 špetka šafránu, pažitka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře očištěné staré holuby dáme do nádoby s vodou, osolíme, přidáme celý pepř a uvedeme velmi zvolna do zcela mírného varu. Vaříme podle stáří holubů tak dlouho, až je maso měkké. Před dohotovením přidáme na jemné kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a vařenou rýži a krátce povaříme. Vařené holuby vyjmeme a upravíme jinak. Do vařící polévky vmícháme žloutky rozšlehané ve smetaně a už nevaříme. Přidáme ještě špetku šafránu, polévku dochutíme. Před podáváním přidáme do polévky sekanou pažitku.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2977x    verze pro tisk

Hovězí polévka se sýrovým kapáním

Hovězí polévka se šunkovými knedlíčky

Hovězí vývar s jablky

Hovězí vývar s pelmeni

Hovězí vývar s rajčaty

Hovězí vývar se žloutky a sýrem

Kuřecí vývar s pórkem a vejcem

Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky

Polévka z kostí

Polévka z masa jednoduchá

Polévka ze zeleninové vody

Silné hovězí consommé

Speckknödelsuppe
(Polévka se špekovými knedlíky)

Stracciatella