cpt. Cook
 

„Motýlky“ se špenátem

„Škebličky“ s malými dýněmi

Ančka

Bílá krémová polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramboračka česká

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 10 dkg kořenové zeleniny, 15 dkg kapusty, 15 dkg tuku, 6 dkg hladké mouky, majoránka, česnek, 1/2 hrst čerstvých hub nebo sušené houby, sůl, 1.15 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejprve si z tuku a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou a osolíme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do poloměkka. Pak přisypeme kořenovou zeleninu, kterou buď nastrouháme na hrubém struhadle, nebo nakrájíme na drobné kostičky. Současně přidáme nadrobno nakrájenou kapustu. Přidáme houby a polévku dovaříme a okořeníme česnekem, majoránkou a pepřem, můžeme použít běžné polévkové koření. Jestliže použijeme sušené houby, pak je přidáváme do polévky i s vodou, ve které byly máčeny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1958x    verze pro tisk

Bramboračka jarní

Bramboračka jemná

Bramboračka nezahuštěná

Bramboračka rychlá francouzská

Bramborová dietní

Bramborová mléčná polévka

Bramborová nakyselo

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka nakyselo

Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s pórkem

Bramborová polévka s tykví