cpt. Cook
 

„Motýlky“ se špenátem

„Škebličky“ s malými dýněmi

Ančka

Bílá krémová polévka

Bramboračka česká

Bramboračka jarní

Bramboračka jemná

Bramboračka nezahuštěná

Bramboračka rychlá francouzská

Bramborová dietní

Bramborová mléčná polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborová nakyselo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, čerstvé houby nebo sušené, sůl, kmín, kopr, 1.15 l vody, 1/4 l kyselého mléka, 2 dl kysané smetany či biokysu, 1/2 lžíce hladké mouky, pažitka či mladá cibulová nať (místo kopru)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné, na kostky pokrájené brambory vaříme doměkka ve vodě s kmínem a houbami. Poté zahustíme moukou s mlékem, povaříme, přidáme smetanu či rozmíchaný biokys. Můžeme ještě podle chuti trochu okyselit. Okořeníme nasekaným koprem, který je v případě kysela chuťově zajímavější než pažitka nebo mladá cibulová nať, kterou můžeme použít, nemáme-li kopr. Do polévky můžeme každému přidat na talíř jedno ztracené vejce.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2564x    verze pro tisk

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka nakyselo

Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s pórkem

Bramborová polévka s tykví