cpt. Cook
 

„Motýlky“ se špenátem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

„Škebličky“ s malými dýněmi

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  215 dkg těstovin - „škebliček“, 2 malé tykve, 10 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 15 malých zralých rajčat, 1/2 lehkého masového vývar, 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 snítka bazalky, sůl, mletý pepř, parmezán nebo gruyére
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na oleji pokrájenou cibuli, slaninu, nakrájenou na nudličky, a malé dýně (neloupané), nakrájené na kostičky. Potom vlijeme teplý vývar, přidáme pokrájený česnek, petrželku a bazalku a rajčata, pokrájená na kousky, oloupaná a zbavená semínek. Osolíme, opepříme a dovaříme do konce na mírném ohni. Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme.

www.tacos.cz Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a vhodíme do kastrolu se zeleninou. Promícháme a necháme pár minut povařit. Podáváme v polévkové míse se strouhaným sýrem zvlášť.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1155x    verze pro tisk

Ančka

Bílá krémová polévka

Bramboračka česká

Bramboračka jarní

Bramboračka jemná

Bramboračka nezahuštěná

Bramboračka rychlá francouzská

Bramborová dietní

Bramborová mléčná polévka

Bramborová nakyselo

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka nakyselo

Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s pórkem

Bramborová polévka s tykví