cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

„Motýlky“ se špenátem

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  215 dkg těstovin - „motýlků“, 215 dkg špenátu, 15 dkg másla, 2 lžíce parmezánu nebo gruyéru, 2  vejce, sůl, mletý pepř, 1/2 l lehkého masového vývaru, tvrdý sýr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvaříme špenát v malém množství slabě osolené vody. Necháme špenát dobře okapat, pokrájíme nadrobno a ochutíme rozpuštěným máslem. Nesmažíme. Zvlášť rozšleháme vejce se špetkou pepře a strouhaným parmezánem. Spojíme špenát s rozšlehanými vejci, dobře promícháme a odstavíme stranou. V dostatečně velkém kastrolu uvedeme k varu vývar. Roztroušeně vsypeme těstovinu, přidáme špenát a dobře promícháme. Během vaření často zamícháme. Stáhneme z ohně, když je těstovina správně uvařena (”al dente”). Podáváme v polévkové míse se strouhaným sýrem zvlášť.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1279x    verze pro tisk

„Škebličky“ s malými dýněmi

Ančka

Bílá krémová polévka

Bramboračka česká

Bramboračka jarní

Bramboračka jemná

Bramboračka nezahuštěná

Bramboračka rychlá francouzská

Bramborová dietní

Bramborová mléčná polévka

Bramborová nakyselo

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka nakyselo

Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s pórkem

Bramborová polévka s tykví