cpt. Cook
 

Aligot

Aligot

Bramborová kaše

Bramborová kaše zapečená s vuřty a zelím

Bramborová kaše zapékaná

Bramborová nastavovaná kaše

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové škubánky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg brambor, 215 dkg hladké mouky, sůl, 115 dkg másla,

Na posypání: mák, tvaroh, moučkový cukr, tvrdý sýr (podle chuti)

zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané omyté brambory pokrájené na stejně velké kusy dáme vařit do horké slané vody. Uvaříme je dopoloměkka a přes polovinu vody z nich odlijeme zvlášť do hrnku. Brambory urovnáme vařečkou, jejímž obráceným koncem uděláme několik děr do brambor až ke dnu a zasypeme je moukou. Část vody nalijeme zpět na brambory, zakryjeme je poklicí a na pokraji plotny necháme asi 20 minut propařit. Pak škubánky dokonale ocedíme, dobře promačkáme a vařečkou dohladka vymícháme. Škubánky mají být tuhé, ale ne mazlavé. Mazlavé škubánky jsou z převařených brambor. Některé hospodyně dávají do škubánků polovinu mouky a polovinu krupice nebo jen krupici. Vymíchané škubánky vykrajujeme lžící namáčenou v tuku a sypeme podle chuti. Podáváme-li škubánky slané, vykrajujeme je do tuku a trochu opékáme. Jsou dobré také k masu se zelným salátem nebo se špenátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 7458x    verze pro tisk

Colcannon

Jemné škubánky

Lepenec

Lepenice

Lepenice

Lepenice

Nákyp z bramborové kaše

Nastavená bramborová kaše

Slovácká kocmrnda

Slovácká kocmrnda

Škubánky

Škubánky

Škubánky s mákem