cpt. Cook
 

Aligot

Aligot

Bramborová kaše

Bramborová kaše zapečená s vuřty a zelím

Bramborová kaše zapékaná

Bramborová nastavovaná kaše

Bramborové škubánky

Colcannon

Jemné škubánky

Lepenec

Lepenice

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lepenice

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg brambor, 40 dkg kysaného zelí, 2 středně velké cibule, 3 lžíce vepřového sádla, sůl, kmín
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané brambory uvaříme s kmínem v osolené vodě. Na lžíci sádla osmahneme jednu polovinu nadrobno nakrájené cibule, přidáme scezené a překrájené kyselé zelí, osolíme a podusíme s kmínem. Uvařené brambory slijeme, rozšťoucháme se scezenou šťávou ze zelí na kaši a vmícháme do ní podušené zelí. Podáváme omaštěné sádlem a posypeme osmahnutou cibulí.

www.tacos.cz Toto jídlo, kterému se také říká lepenec, maňas, machout nebo šláchorec, je možné připravit tak, že se překrájené kyselé zelí nedusí všechno, nýbrž odebere se z něho asi jedna třetina, která se potom zamíchá do brambor spolu s dušeným zelím.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3101x    verze pro tisk

Lepenice

Nákyp z bramborové kaše

Nastavená bramborová kaše

Slovácká kocmrnda

Slovácká kocmrnda

Škubánky

Škubánky

Škubánky s mákem