cpt. Cook
 

Aligot

Aligot

Bramborová kaše

Bramborová kaše zapečená s vuřty a zelím

Bramborová kaše zapékaná

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborová nastavovaná kaše

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  3/4 kg brambor, sůl, 115 dkg ječné krup, 1.15 dl mléka nebo hovězí polévky, sůl, 4 dkg vepřového sádla, 1/2  cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané rozkrájené brambory zalijeme studenou vodou (vody jen tolik, aby brambory byly potopené). přidáme sůl a dáme vše vařit. Ječné trhané krupky dobře vypereme a v kamenném hrnku uvaříme. Vařené brambory scedíme, rozmačkáme, promícháme s vařenými krupkami (s kterých jsme slily vodu) a jednou naběračkou mléka nebo hovězí polévky. Podle chuti kaši osolíme a na míse polijeme na sádle usmaženou cibulkou nebo máslem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 6898x    verze pro tisk

Bramborové škubánky

Colcannon

Jemné škubánky

Lepenec

Lepenice

Lepenice

Lepenice

Nákyp z bramborové kaše

Nastavená bramborová kaše

Slovácká kocmrnda

Slovácká kocmrnda

Škubánky

Škubánky

Škubánky s mákem