cpt. Cook
 

Alu Posto
(Pikantní brambory s mákem)

Bešamelové brambory se slaninou

Bramborová roláda s uzenou krkovičkou

Bramborové kung pao

Bramborové ragú

Bramborový guláš

Bramborový guláš

Bramborový guláš s uzeninou

Bramborový guláš se sójovými kostkami a párkem

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborový paprikáš

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg brambor, 12 dkg vepřového sádla, 20 dkg cibule, 12 dkg leča (konzerva nebo zmrazené), 1/2 stroužek česneku, mletá paprika, kmín, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme utřený česnek, tlučený kmín a papriku; zamícháme, podlijeme trochou vody a krátce povaříme. Tak jsme si připravili perkeltovou šťávu. Oloupané syrové brambory nakrájíme na hranolky, vložíme do perkeltové šťávy, přidáme lečo, zalijeme vodou, aby vše bylo zakryto, osolíme a pomalu doměkka vaříme. Místo leča můžeme použít čerstvých nebo konzervovaných rajčat a paprik. Chuť zpestříme přidáním klobásy nebo párku a pokrm tak zhodnotíme i po biologické stránce.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5015x    verze pro tisk

Brambory Acapulco

Brambory dušené na petrželi

Brambory dušené se zeleninou

Brambory na jogurtu s kardamomem

Brambory na kyselo

Brambory na loupačku

Brambory na paprice

Brambory na slanině

Brambory na smetaně s vejci

Brambory na smetaně s vejci