cpt. Cook
 

Bramborový třesenec se sýrem a slaninou

Brambory Aurora

Brambory Hasselback

Brambory na plechu se sýrem

Brambory pečené s tvarohem

Brambory plněné masem

Brambory po myslivecku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Brambory po myslivecku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg brambor, 150 dkg zelí, 215 dkg čerstvých hub, 10 dkg klobásy, 15 dkg slaniny, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 15 dl vývaru, 3 lžíce tuku, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vařené oloupané brambory nakrájíme na plátky a klademe do hlubší, tukem vymazané zapékací mísy střídavě s jemně nakrájenými houbami a na kostičky nakrájenou uzeninou. Jednotlivé vrstvy osolíme a okořeníme. Ze zbytku tuku a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji, zředíme vývarem a povaříme. Jako poslední vrstvu klademe jemně nakrájené zelí, zalijeme připravenou bešamelovou omáčkou a pečeme v troubě.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1981x    verze pro tisk

Brambory s klobásou

Brambory s uzeným masem

Brambory s uzeným masem

Brambory Voisin

Brambory z kraje Dauphiné

Brambory zapečené na slanině

Brambory zapečené s bešamelovou omáčkou

Brambory zapečené s brynzou

Brambory zapečené s houbami

Brambory zapečené s houbami I.

Brambory zapečené s houbami II.

Brambory zapečené s kmínem