cpt. Cook
 

Brambory pečené s tvarohem

Brambory plněné masem

Brambory po myslivecku

Brambory po myslivecku

Brambory s klobásou

Brambory s uzeným masem

Brambory s uzeným masem

Brambory Voisin

Brambory z kraje Dauphiné

Brambory zapečené na slanině

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Brambory zapečené s bešamelovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 10 dkg másla, 10 dkg hladké mouky, 3 dl mléka, 1/2  žampión nebo hříbek, 3  žloutky, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 4 dkg tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Mezitím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a nadrobno nakrájený žampión nebo hříbek. Omáčku povaříme, přidáme žloutky a jemně nakrájenou petrželovou nať. Nakrájené brambory zamícháme do bešamelové omáčky a ve vymaštěné zapékací misce, kastrolu nebo pekáči posypané sýrem a s kousíčky másla zapékáme v troubě. Podáváme s vařenou a ochucenou nebo naloženou červenou řepou nebo s vařenými fazolovými lusky sypanými osmaženou strouhanou houskou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1914x    verze pro tisk

Brambory zapečené s brynzou

Brambory zapečené s houbami

Brambory zapečené s houbami I.

Brambory zapečené s houbami II.

Brambory zapečené s kmínem

Brambory zapečené s kyselou smetanou

Brambory zapečené s masem

Brambory zapečené s rajčaty

Brambory zapečené s rajčaty po plovdivsku