cpt. Cook
 

Francie - Provensálsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dýňový krém s pestem

Crème de courge au pistou

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  1.15 kg tykve, 1/2  pórek, 2 stroužky česneku, 4 dkg másla, 1/2 l smetany, 2.15 dl mléka, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek,

pesto: 2 dkg bazalky, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje

zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupáme tykev a nakrájíme ji na větší kostky. Očistěný pórek nakrájíme na kolečka a lehce ho osmahneme na másle ve velkém hrnci, nenecháme změnit barvu, má jen změknout. Přidáme nakrájený česnek a tykev. Vaříme a mícháme při nízké teplotě 20 až 25 minut, poté přidáme mléko a smetanu. Opět povaříme za stálého míchání. Tykev by se měla rozvařit doměkka, procedíme ji nebo propasírujeme do polévkové mísy, dochutíme solí, pepřem a troškou muškátového oříšku.

www.tacos.cz V hmoždíři si připravíme 'pistou' (čti [pistu], jde o provensálskou verzi pesta) z čerstvé bazalky, oloupaného česneku a dobrého olivového oleje. Směs si na talířích přimícháme do horkého dýňového krému.

vloženo 31.07.2011    zobrazeno 1859x    verze pro tisk

Dýňový krém zdobený marcipánem
(Crema gialla guarnita con pasta reale)

Fazolková polévka

Fazolková polévka
(Bou'neschlupp)

Fazolková s koprem

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

Francouzská celerová polévka

Francouzská cibulová

Francouzská z míchané zeleniny

Grumbeeresupp
(Bramborová polévka po alsasku)

Gulášová polévka falešná

Hladká Ančka

Hnědá zelná polévka

Horácká polévka

Hrachová z mladého hrášku

Hrášková polévka

Hrášková polévka

Hrášková s rýží

Chřestová jemná

Chřestová polévka