cpt. Cook
 

Cibulová polévka s mandlemi a šafránem
(Soupe a l'oignon, aux amandes et au safran)

Cibulová polévka z Cardaillacu

Cibulová s brambory

Cibulovo-bramborová polévka

Cikánská papriková polévka

Červená polévka

Česká bramboračka

Česká polévka z kysaného zelí

Česnečka

Česnečka - oukrop

Česnečka rychlá

Česnečka s brambory a vejcem

Česnečka s ovesnými vločkami

Česneková polévka

Česneková polévka bramborová

Česneková s krupkami

Čínská zeleninová polévka

Dýňový krém
(Crème de courge)

Francie - Provensálsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dýňový krém s pestem

Crème de courge au pistou

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  1.15 kg tykve, 1/2  pórek, 2 stroužky česneku, 4 dkg másla, 1/2 l smetany, 2.15 dl mléka, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek,

pesto: 2 dkg bazalky, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje

zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupáme tykev a nakrájíme ji na větší kostky. Očistěný pórek nakrájíme na kolečka a lehce ho osmahneme na másle ve velkém hrnci, nenecháme změnit barvu, má jen změknout. Přidáme nakrájený česnek a tykev. Vaříme a mícháme při nízké teplotě 20 až 25 minut, poté přidáme mléko a smetanu. Opět povaříme za stálého míchání. Tykev by se měla rozvařit doměkka, procedíme ji nebo propasírujeme do polévkové mísy, dochutíme solí, pepřem a troškou muškátového oříšku.

www.tacos.cz V hmoždíři si připravíme 'pistou' (čti [pistu], jde o provensálskou verzi pesta) z čerstvé bazalky, oloupaného česneku a dobrého olivového oleje. Směs si na talířích přimícháme do horkého dýňového krému.

vloženo 31.07.2011    zobrazeno 1288x    verze pro tisk

Dýňový krém zdobený marcipánem
(Crema gialla guarnita con pasta reale)