cpt. Cook
 

Dýňový krém s pestem
(Crème de courge au pistou)

Dýňový krém zdobený marcipánem
(Crema gialla guarnita con pasta reale)

Fazolková polévka

Lucembursko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fazolková polévka

Bou'neschlupp

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  24 dkg fazolových lusků, 12 dkg brambor, 1/2  cibule, sůl, 4 plátky slaniny, 2 dl smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz V horké osolené vodě povaříme do měkka nakrájené zelené nebo žluté fazolky, brambory na kostičky a nakrájenou cibuli. Plátky slaniny osmažíme a pak je i s tukem přidáme do polévky. Před podáváním přidáme smetanu a promícháme, s kysanou bude ješte lahodnější, a někdo si do ní ještě nakrájí kořeněnou vepřovou klobásku mettwurst.
vloženo 10.10.2009    zobrazeno 1758x    verze pro tisk

Fazolková s koprem

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

Francouzská celerová polévka

Francouzská cibulová

Francouzská z míchané zeleniny

Grumbeeresupp
(Bramborová polévka po alsasku)

Gulášová polévka falešná

Hladká Ančka

Hnědá zelná polévka

Horácká polévka

Hrachová z mladého hrášku

Hrášková polévka

Hrášková polévka

Hrášková s rýží

Chřestová jemná

Chřestová polévka