cpt. Cook
 

Fazole zapečené s kyselým mlékem

Fazole zapečené se sýrem a vejci

Fazole zapečené se škvarky

Fazole zapečené se zelím

Fazolová kaše

Fazolové hašé s bylinkami

Fazolové karbanátky

Fazolové karbanátky s cibulí a pórem

Fazolové kotlety

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fazolový casserole s dvojí klobáskou a sýrovým křupáním

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  3 lžíce olivového oleje, 8  klobás, 10 dkg choriza, 1/2  cibule, 2  bobkové listy, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžičky hnědého přírodního cukru, 1/2 lžíce červeného vinného octa, 40 dkg nakládaných rajčat, 80 dkg bílých fazolí z konzervy, 15 dkg chleba, 1.15 dkg parmazánu, 2 lžíce tymiánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejte na 220 °C. V mělkém ohnivzdorném pekáčku rozehřejte na mírném ohni lžíci olivového oleje a 10 minut na něm opékejte vepřové klobásy, dokud nebudou ze všech stran opečené. Přendejte je na talíř. Do kastrolu kápněte další olej, rozprostřete chorizo nakrájené na plátky a restujte 3-4 minuty, dokud nezačne křupat a uvolňovat olej. Přidejte nadrobno krájenou cibuli a bobkový list a smažte dalších 5 minut, dokud cibule nezměkne.

www.tacos.cz Vmíchejte rajčatový protlak a posypte cukrem. Zvyšte teplotu na středně vysokou a povařte další 2 minuty, dokud směs nezhoustne, pak přilijte ocet. Vařte ještě další minutu, potom přisypte rajčata a zcezené ale neproplachované fazole. Promíchejte a přiveďte k varu. Do omáčky vložte klobásky a přelijte je zbytkem šťávy. Pečete v troubě odkryté 30 minut.

www.tacos.cz Mezitím si připravte sýrové drobení. Natrhaný bílý chléb bez kůrky a strouhaný parmazán vložte do kuchyňského robotu a spolu s polovinou tymiánu rozmixujte na kaši. Tu rozprostřete na plech a pokapejte zbylým olejem. Pečte vedle nákypu 10 minut a jednou nebo dvakrát drobky promíchejte, dokud nebudou křupavé a zlatavé. Těsně před podáváním je rozsypte na nákyp se zbytkem tymiánu nebo je podávejte stranou, aby si každý mohl posloužit sám.

vloženo 19.09.2022    zobrazeno 90x    verze pro tisk

Gratin z bílých fazolí se slaninou a mimolette

Houbové frikasé z korálové čočky
(Frocassée de lentilles corail et champignons)

Hrách po španělsku

Hrách zapečený se zelím

Hrachová kaše

Hrachová kaše na bešamelu

Hrachové karbanátky

Hrachové karbanátky

Hrachové lívanečky s kysaným zelím

Hrachové šišky