cpt. Cook
 

Bramborový nákyp s jablky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Flameri čokoládové

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 l mléka, 2 lžíce kakaa, sůl, 12 dkg moučkového cukru, vanilka, 12 dkg krupice, 3  bílky
zkopírováno z http://www.tacos.cz V troše oslazeného mléka si předem rozmícháme kakao. Do nepatrně osoleného vařícího mléka, do něhož jsme zamíchali polovinu cukru a vanilku, vlejeme kakao a pak pozvolna za stálého míchání vsypeme krupici a vaříme asi 15 min. Jakmile je kaše uvařena, přimícháme do ní sníh z bílků, nalijeme ji do skleněných misek vypláchnutých studenou vodou a dáme vychladit. Před podáváním flameri vyklopíme na talíře a doplníme čerstvým či konzervovaným ovocem nebo přelité sirupem. Podle chuti můžeme pokrýt šlehanou smetanou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2212x    verze pro tisk

Jablečná krupicová kaše

Jablková žemlovka

Jahelná kaše

Jahelník

Jahelník se švestkami (jablky)

Kaše z ovesných vloček sladká

Krupicová kaše

Krupicová kaše s medem a perníkem

Krupicová kaše s ovocem

Krupicová kaše se sněhem

Krupicová kaše zastudena

Krupicové flameri s tvarohem

Krupicový mléčný nákyp zapečený

Krupicový nákyp

Krupicový nákyp s višněmi

Krupicový nákyp studený (flameri)

Krupicový nákyp zapečený

Krupicový pudink