cpt. Cook
 

Bramborový nákyp s jablky

Flameri čokoládové

Jablečná krupicová kaše

Jablková žemlovka

Jahelná kaše

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jahelník

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg jáhel, 1.215 l mléka, sůl, 10 dkg moučkového cukru, sušená švestka, 3 dkg másla, 3  vejce, 1/4 l mléka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přebrané jáhly propereme, dvakrát spaříme, propláchneme a za stálého míchání nasypeme do osoleného a oslazeného vařícího mléka. Zlehka mícháme a na mírném ohni vaříme do změknutí obilek. Sušené švestky máčíme ve studené vodě, poté je povaříme a odcedíme. Polovinu uvařené kaše přeneseme do vymaštěné zapékací misky nebo pekáče, naklademe na ni švestky a překryjeme je další vrstvou jáhel. Jahelník zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce, pokryjeme tenkými plátky másla a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.

www.tacos.cz Podobně můžeme připravit jahelník s jablky. Na uvedené množství jáhel potřebujeme asi 750 g čerstvých jablek.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2987x    verze pro tisk

Jahelník se švestkami (jablky)

Kaše z ovesných vloček sladká

Krupicová kaše

Krupicová kaše s medem a perníkem

Krupicová kaše s ovocem

Krupicová kaše se sněhem

Krupicová kaše zastudena

Krupicové flameri s tvarohem

Krupicový mléčný nákyp zapečený

Krupicový nákyp

Krupicový nákyp s višněmi

Krupicový nákyp studený (flameri)

Krupicový nákyp zapečený

Krupicový pudink