cpt. Cook
 

Bramborový nákyp s jablky

Flameri čokoládové

Jablečná krupicová kaše

Jablková žemlovka

Jahelná kaše

Jahelník

Jahelník se švestkami (jablky)

Kaše z ovesných vloček sladká

Krupicová kaše

Krupicová kaše s medem a perníkem

Krupicová kaše s ovocem

Krupicová kaše se sněhem

Krupicová kaše zastudena

Krupicové flameri s tvarohem

Krupicový mléčný nákyp zapečený

Krupicový nákyp

Krupicový nákyp s višněmi

Krupicový nákyp studený (flameri)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krupicový nákyp zapečený

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 l mléka, sůl, 4 dkg másla, 15 dkg moučkového cukru, 13 dkg krupice, 3  vejce, citrónová kůra, 6 dkg rozinek, 115 dkg čerstvého nebo zavařeného ovoce, ovocný sirup (nebo kompot)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do vařícího mléka přidáme špetku soli, máslo a cukr. Za stálého míchání pozvolna vsypeme krupici a na mírném ohni uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí do ní přimícháme žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru, spařené rozinky, oprané drobné ovoce (jahody, maliny) nebo pokrájené odcezené kompotované meruňky či broskve, nakonec sníh z bílků. Kaši přendáme do vymaštěné dortové formy nebo zapékací misky a při mírné teplotě zapečeme v troubě. Krupicový nákyp podáváme teplý, přelitý sirupem nebo s kompotem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3011x    verze pro tisk

Krupicový pudink