cpt. Cook
 

Bílé fazole

Ciabatta

Čerstvé dušené fazole

Čočková kaše

Čočkový salát po arabsku

Domácí banketky

Fazole po katalánsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jablečný nákyp

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 velká jablka, 7 dkg mandlí, 4  vejce, 1/2 lžička másla, 2  rohlíky (od předchozího dne), 1/2 dl vína, moučkový cukr (dle obliby)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na 6 dílků, odstraníme jadřince a nakrájíme je příčně na plátky. Vložíme je do rendlíku, mírně pocukrujeme a zalijeme vínem. Dusíme je na malém plameni do poloměkka. Pak dáme do zbylé šťávy ustrouhané rohlíky bez kůry, zamícháme a odstavíme z ohně. Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo usekáme. Dáme je na suchou pánvičku, slabě poprášíme cukrem a na malém plameni opražíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zamícháme do něho žloutky, mandle, dušená jablka, strouhané vlhké rohlíky a je-li třeba, zahustíme ještě lžící vláčné strouhanky bez kůry. Nákypovou formu vymastíme máslem, vysypeme vláčnou strouhankou a naplníme těstem. Pečeme při mírném ohni asi 30 minut.

www.tacos.cz Poznámka: Můžeme též péci jako lívance nebo omelety.

www.tacos.cz Podáváme k rožněným kuřatům nebo pečenému bílému masu doplněné ovocným salátem nebo kompotem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1921x    verze pro tisk

Krupicové krokety

Krupičník

Kukuřičné muffiny se sýrem a semínky

Mrkvové palačinky

Nadýchané plněné biskvity

Rohlíky zapečené se sýrem

Slané lívance

Slané lívance z ovesných vloček

Slané lívance ze strouhaně žemle

Smažené banány

Smažené omeletové nudle

Smaženky z rohlíků