cpt. Cook
 

Bílé fazole

Ciabatta

Čerstvé dušené fazole

Čočková kaše

Čočkový salát po arabsku

Domácí banketky

Fazole po katalánsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jablečný nákyp

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 velká jablka, 7 dkg mandlí, 4  vejce, 1/2 lžička másla, 2  rohlíky (od předchozího dne), 1/2 dl vína, moučkový cukr (dle obliby)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na 6 dílků, odstraníme jadřince a nakrájíme je příčně na plátky. Vložíme je do rendlíku, mírně pocukrujeme a zalijeme vínem. Dusíme je na malém plameni do poloměkka. Pak dáme do zbylé šťávy ustrouhané rohlíky bez kůry, zamícháme a odstavíme z ohně. Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo usekáme. Dáme je na suchou pánvičku, slabě poprášíme cukrem a na malém plameni opražíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zamícháme do něho žloutky, mandle, dušená jablka, strouhané vlhké rohlíky a je-li třeba, zahustíme ještě lžící vláčné strouhanky bez kůry. Nákypovou formu vymastíme máslem, vysypeme vláčnou strouhankou a naplníme těstem. Pečeme při mírném ohni asi 30 minut.

www.tacos.cz Poznámka: Můžeme též péci jako lívance nebo omelety.

www.tacos.cz Podáváme k rožněným kuřatům nebo pečenému bílému masu doplněné ovocným salátem nebo kompotem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1795x    verze pro tisk

Krupicové krokety

Krupičník

Mrkvové palačinky

Rohlíky zapečené se sýrem

Slané lívance

Slané lívance z ovesných vloček

Slané lívance ze strouhaně žemle

Smažené banány

Smažené omeletové nudle

Smaženky z rohlíků

Srpska proja
(Kukuřičný chléb)

Sýrová nádivka