cpt. Cook
 

Jemný knedlík vařený v ubrousku II

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jemný knedlík vařený v ubrousku III

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  22 dkg žemlí, 3 dkg másla, 1/2 dl mléka, 2  vejce, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žemle nakrájíme na malé kostky, polijeme vlažným mlékem a občas je promícháme. V mléce rozšleháme žloutky a sůl a nalijeme na žemle. Dobře promícháme, aby stejnoměrně navlhly. Z bílků ušleháme tuhý sníh, lehce promícháme se žemlemi. Směs vložíme do dvou vyždímaných ubrousků a ve tvaru válečků je zavážeme na koncích. Vaříme asi 15 - 20 minut, asi po 10 minutách knedlíky obrátíme. Po rozbalení necháme vyjít páru a knedlíky krájíme zkříženou nití.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1992x    verze pro tisk

Karlovarský knedlík

Knedlíčky z bramborového těsta

Knedlík ze strouhanky

Knedlíky z rohlíků

Krupicové noky

Krupicové noky

Krupičné noky

Kulaté bramborové knedlíky I.

Kulaté bramborové knedlíky II.

Kulaté bramborové knedlíky III.

Malé nočky

Máslové houskové knedlíky

Máslové noky I

Máslové noky II

Noky

Noky I

Noky II

Noky z kysané smetany se sýrem