cpt. Cook
 

Jemný knedlík vařený v ubrousku II

Jemný knedlík vařený v ubrousku III

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Karlovarský knedlík

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  10  rohlíků, 3  vejce, 2.15 dl mléka, 15 dkg másla, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky, v míse je osolíme, opepříme, pokropíme mlékem, které necháme vsáknout. Velkolistou petrželku nasekáme nadrobno. Žloutky oddělíme od bílků a smícháme je s rozpuštěným máslem, z bílků ušleháme pevný sníh. K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, nasekanou petrželku a sníh z bílků a vše smícháme do vláčné hmoty. Na vál položíme mokrou utěrku, dáme na ni knedlíkovou hmotu, pevně sbalíme do šišky a svážeme kuchyňským motouzem. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 25 minut, vybalíme z utěrky, necháme chvíli stát a nakrájíme nožem nebo nití na plátky.
vloženo 02.02.2013    zobrazeno 2348x    verze pro tisk

Knedlíčky z bramborového těsta

Knedlík ze strouhanky

Knedlíky z rohlíků

Krupicové noky

Krupicové noky

Krupičné noky

Kulaté bramborové knedlíky I.

Kulaté bramborové knedlíky II.

Kulaté bramborové knedlíky III.

Malé nočky

Máslové houskové knedlíky

Máslové noky I

Máslové noky II

Noky

Noky I

Noky II

Noky z kysané smetany se sýrem