cpt. Cook
 

Focaccia plněná čekankou s buvolí ricottou

Focaccia s červenou cibulí a tymiánem

Focaccia s ořechy

Hruškový koláč s ořechy a modrým sýrem

Chřestový koláč s rukolou, kapary a holandskou omáčkou

Chřestový koláč se šunkou

Chřestový závin s holandskou omáčkou

Jablečná pizza se šunkou

Jablečný tatin s camembertem
(Tatin aux pommes et au camembert)

Jalapeño-cheddar scones
(Koláčky s jalapeño a čedarem)

Jarní chřestový koláč
(Sfogliata sapor primavera)

Koláč mimolette se sušenými rajčaty

Koláč s brie, hořčicí, šunkou a bramborem
(Tarte au brie, moutarde, jambon et pommes de terre)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Koláč s fetou a hráškem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  

na těsto: 215 dkg hladké mouky, 12.15 dkg studeného másla, 1/2  žloutek, sůl,

náplň: 17.15 dkg zeleného hrášku (i rozmrazený), 20 dkg crème fraîche, 20 dkg fety nasekané nahrubo, 3 dl šlehačky, 3  vejce, 9 lístků máty peprné, 1/2 hrst zelené petrželky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Vytvořte těsto tím, že spolu v mixéru rozmixujete mouku, na kostky nakrájené máslo a špetku soli, dokud nevznikne směs jako jemná strouhanka. Přidejte žloutek a mixujte, až dostanete měkké těsto (možná budete potřebovat přidat asi půl lžičky vody, ale dělejte to velmi pomalu a postupně). Vytvarujte hmotu do plochého bochníku a nechte ji 15-20 minut odpočinout v chladničce. Potom rozválejte těsto na lehce moučeném povrchu do tloušťky 1/2 cm a dost velké, aby vyložilo 23cm formu na koláč. Po vložení do formy vidličkou propíchejte dno a nechte odpočinout 15 minut.

www.tacos.cz Rozehřejte troubu na 180 °C. Vyložte těsto pečicím papírem a fazolemi a zapečte 10 minut. Odstraňte papír i fazole a pečte dalších 5-10 minut, dokud nezíská světle hnědou barvu.

www.tacos.cz V mixéru mezitím rozmixujte třetinu hrášku s creme fraiche, polovinou fety, smetanou ke šlehání a vejci, poté nalijte do mísy a vmíchejte zbývající hrášek, sýr a všechny nasekané bylinky. Dobře osolte a opepřete a pak nalijte do připraveného těsta. Pečte dalších 25-35 minut, až náplň ztuhne a zezlátne. Nechte trochu vychladnout v formě, než koláč vyndáte a podáte. Může být podáván studený nebo mírně zahřátý v troubě. Podávejte s zeleným salátem.

vloženo 01.08.2025    zobrazeno 11x    verze pro tisk

Koláč s chřestem a parmezánem

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)

Koláč s rajčaty, za'atar humusem a harissou

Koláč s tuňákem a rajčaty
(Thon et tomates tarte)

Koláč se sýrovým krémem

Koláč se špenátem a sýrem Brie