na těsto: 215 dkg hladké mouky, 12.15 dkg studeného másla, 1/2 žloutek, sůl,
náplň: 17.15 dkg zeleného hrášku (i rozmrazený), 20 dkg crème fraîche, 20 dkg fety nasekané nahrubo, 3 dl šlehačky, 3 vejce, 9 lístků máty peprné, 1/2 hrst zelené petrželky
www.tacos.cz Rozehřejte troubu na 180 °C. Vyložte těsto pečicím papírem a fazolemi a zapečte 10 minut. Odstraňte papír i fazole a pečte dalších 5-10 minut, dokud nezíská světle hnědou barvu.
www.tacos.cz V mixéru mezitím rozmixujte třetinu hrášku s creme fraiche, polovinou fety, smetanou ke šlehání a vejci, poté nalijte do mísy a vmíchejte zbývající hrášek, sýr a všechny nasekané bylinky. Dobře osolte a opepřete a pak nalijte do připraveného těsta. Pečte dalších 25-35 minut, až náplň ztuhne a zezlátne. Nechte trochu vychladnout v formě, než koláč vyndáte a podáte. Může být podáván studený nebo mírně zahřátý v troubě. Podávejte s zeleným salátem.