cpt. Cook
 

Börek z fety, bylinek a jarní cibuky

Bramborový tatin s rozmarýnem

Calzone se špenátem

Cibulový koláč
(Tarte à l'oignon)

Cibulový koláč

Cibulový obrácený koláč
(Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons)

Cibulový slaný koláč

Cibulový tatin s kávou
(Tatin d'oignons doux au café)

Crostata s uzeným masem

Čerstvé těsto na pizzu

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Dýňový závin

Easy cheesey muffins

Flammekueche à l'Alsacienne
(Alsaské flambované koláče)

Focaccia

Focaccia plněná čekankou s buvolí ricottou

Focaccia s ořechy

Hruškový koláč s ořechy a modrým sýrem

Chřestový koláč se šunkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chřestový závin s holandskou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg zeleného chřestu, 40 dkg bílého chřestu, 10 dkg tučného tvarohu, 3 lžičky kukuřičného škrobu, 2 lžíce hladké mouky, 4  žloutky, sůl, mletý pepř, 215 dkg zmrazeného lístkového těsta, 3 dkg másla, 4 lžíce strouhanky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Chřest oloupeme, hlavičky povaříme 10 minut v osolené vodě. Výhonky nakrájíme na kousky, uvaříme doměkka, scedíme, rozmixujeme, smícháme s tvarohem, škrobem, moukou, žloutky, osolíme, opepříme a dáme vychladnout. Z těsta vyválíme plát, posypeme strouhankou, naneseme nádivku, aby zůstala 1/3 volná. Na povrch rozdělíme hlavičky a opatrně závin stočíme, potřeme máslem, dáme na plech, pečeme 60 minut při 180°C. Podáváme s holandskou omáčkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2277x    verze pro tisk