cpt. Cook
 

Bariská focaccia
(Foccacia alla barese)

Bezlepková bramborová focaccia

Börek z fety, bylinek a jarní cibuky

Bramborový tatin s rozmarýnem

Calzone se špenátem

Cibulový koláč
(Tarte à l'oignon)

Cibulový koláč

Cibulový koláč s dvojím sýrem

Cibulový obrácený koláč
(Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons)

Cibulový slaný koláč

Cibulový tatin s kávou
(Tatin d'oignons doux au café)

Crostata s uzeným masem

Čerstvé těsto na pizzu

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Dýňový závin

Easy cheesey muffins

Fenyklová pizza

Flammekueche à l'Alsacienne
(Alsaské flambované koláče)

Focaccia

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Focaccia plněná čekankou s buvolí ricottou

recept ze stránek www.tacos.cz
1 kus:  30 dkg hladké mouky manitoba, 20 dkg hladké mouky 00, 10 dkg celozrnné mouky, 10 g droždí instantního, 3.7 dl vody, 2 dkg extra virgin olivového oleje, 1.15 dkg soli, 10 g akátového medu,

náplň: 2 hlávky veronské červené čekanky, 2 hlávky červené čekanky z Trevisa, 1/2 šálku červeného vína, 30 dkg buvolí ricotty, 10 dkg scamorza, 15 dkg strouhaného parmazánu, 15 dkg pražených lískových ořechů, 30 dkg mozzarelly, sůl, mletý pepř,

na dochucení: 1/2 snítka rozmarýnu, dýňové semínko, extra virgin olivový olej

zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozpusťte droždí ve vodě s medem a nechte odstát po dobu deseti minut. Smíchejte mouky, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte kvasnice a začněte zpracovávat. Vmíchejte olej, přidejte sůl a pokračujte v hnětení, dokud směs není měkká a pružná. Vytvořte kouli, zabalte do průhledné fólie a nechte odpočinout v chladu po dobu 30 minut.

www.tacos.cz Mezitím si připravíme náplň: umyjeme hlávky čekanky, rozpůlíme a nařežeme na julienne nudličky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme čekanku a necháme orestovat 5 minut. Osolíme, ochutíme mletým pepřem a zalejeme červeným vínem. Necháme ho odpařit a pokračujeme ve vaření asi 10 minut. Dáme vychladnout.

www.tacos.cz Nakrájíme mozzarellu a sýr scamorza. Smícháme buvolí ricottu, mozzarellu, scamorza, parmazán a nahrubo nasekané lískové ořechy, nakonec i čekanku. Olejem potřeme teflonovou pánev o průměru 28 cm. Odpočinuté těsto vyjmeme z chladničky a rozdělíme na dvě části, jednu o něco větší. Vyválíme větší část a dáme na dno a okraje pánve. Pokryjeme náplní a pak druhým kolem těsta. Utěsníme okraje a povrch propícháme vidličkou. Potřeme olejem a necháme kynout asi 90 minut. Potom posypeme dýňovými semínky a pro vůni natrháme rozmarýn. Pečeme při 190 °C asi 30 minut. Hotovou focacciu vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na klíny.

vloženo 20.11.2016    zobrazeno 1480x    verze pro tisk