cpt. Cook
 

Focaccia s červenou cibulí a tymiánem

Focaccia s ořechy

Hruškový koláč s ořechy a modrým sýrem

Chřestový koláč se šunkou

Chřestový závin s holandskou omáčkou

Jablečná pizza se šunkou

Jablečný tatin s camembertem
(Tatin aux pommes et au camembert)

Jalapeño-cheddar scones
(Koláčky s jalapeño a čedarem)

Jarní chřestový koláč
(Sfogliata sapor primavera)

Koláč mimolette se sušenými rajčaty

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Koláč s brie, hořčicí, šunkou a bramborem

Tarte au brie, moutarde, jambon et pommes de terre

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  115 dkg vařené šunky, 2  brambory uvařené v páře, 3  vejce, 215 dkg francouzského sýra Brie, 2 dl crème fraîche, 2 lžíce kremžské hořčice, 1/2 lžičky černých hořčičného semínka, sůl,

na křehké těsto: 1/2  žloutek, 12.15 dkg másla, 2 lžíce studeného mléka, 20 dkg hladké mouky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravte křehké těsto: smíchejte studené máslo nakrájené na kousky s moukou a špetkou soli, až vznikne písková směs. Přidejte žloutek a studené mléko, promíchejte a vytvořte kouli. Zabalte ji do potravinářské fólie a nechte ji 1 hodinu v chladničce.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rozválejte na placku a přeneste ji do formy o průměru 24 cm s odnímatelným dnem. Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Z brie odstraňte kůrku a nakrájejte jej. Přípravte náplň: vejce rozšlehejte v míse s hořčicí, smetanou a špetkou soli.

www.tacos.cz Na těsto nalijte tenkou vrstvu hořčičného krému, pak střídavě plátky brambor, kousky šunky, sýra a krému, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Posypejte povrch černými hořčičnými semínky a pečte 1 hodinu.

www.tacos.cz Koláč můžete podávat teplý nebo studený se salátem z čekanky s hořčičnou zálivkou.

vloženo 22.10.2022    zobrazeno 351x    verze pro tisk

Koláč s chřestem a parmezánem

Koláč s rajčaty, za'atar humusem a harissou

Koláč se sýrovým krémem

Koláč se špenátem a sýrem Brie

Koláč se žampiony a se sýrem

Koláč Waldorf

Koláč z kuřecích jater s portským
(Pâté en croûte de foies de volaille au porto)

Koláč z listové zeleniny se sýrem
(Torta di verdure e formaggi)

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)