cpt. Cook
 

Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Kuřecí puláo

Kuřecí ragú s houbami a omáčkou

Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

Kuřecí roláda s párkem

Kuřecí rolka

Kuřecí rolky se sezamovým semínkem

Kuřecí řízek s jogurtem

Kuřecí řízek ve špekovém kabátku

Kuřecí řízky obložené zeleninou

Kuřecí řízky s tykví po provensálsku

Kuřecí řízky se sýrem

Kuřecí saté

Kuřecí saté

Kuřecí soté

Kuřecí stehna na bedle

Kuřecí stehna plněná mrkví

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuřecí stehna plněná na víně

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  2  kuřecí stehna, sůl, mletý pepř, 4 dkg másla, 1/2 dl vývaru, 15 cl portského vína, 10 dkg vepřových jater (nebo drůbežích), 2 dkg cibule, 3 dkg žampiónů, 1/2 cl koňaku, 1/2  žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuřecí stehna se pečlivě vykostí, v silnější části mírně naříznou, naklepou a naplní směsí připravenou z drůbežích jater (kůže zůstává na stehnech). Naplněná se zavinou do původního tvaru, převážou nití, osolí, mírně opepří a pomalu dusí na másle, zastříknutém silným vývarem z drůbeže. Když jsou stehna téměř měkká, zastříknou se portským vínem, zalijí trochou silné nemastné telecí šťávy, podle potřeby se dochutí a maso se dodusí do měkka.

www.tacos.cz Příprava náplně: Opláchnutá a okapaná drůbeží játra se vloží na jemně krájenou cibuli osmahnutou na másle a krátce se podusí. Podušená játra se rozetřou vidličkou, přidá se nadrobno krájených, na másle podušených žampiónů, trochu koňaku nebo portského vína, směs se osolí, opepří a spojí žloutkem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1943x    verze pro tisk