cpt. Cook
 

Koláč z listové zeleniny se sýrem
(Torta di verdure e formaggi)

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Křehké těsto na slané koláče

Kukuřičné muffiny

Kukuřičný chléb gratinovaný se zeleninou a comté

Kuřecí koláč se špenátem a bramborami
(Tourte au poulet, pomme de terre et épinards)

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Kynuté těsto na pizzu

recept ze stránek www.tacos.cz
2 kusy:  215 dkg hladké mouky, 1/2 dl vody, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžička moučkového cukru, 1.15 dkg kvasnic, 2 lžíce oleje, 2 lžíce mléka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do hrnečku s mlékem pokojové teploty rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek (asi 15 minut podle kvality použitého droždí). Místo mléka lze použít i vodu. Do mísy prosijeme mouku (na její kvalitě také záleží), osolíme ji, přilijeme kvásek, vlažnou vodu a olej a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Vodou raději šetříme. Vařečkou zpracované těsto dáme na pomoučený vál a ručně jej ještě prohněteme, aby bylo hladké. Jestliže se těsto lepí, přidáme trochu mouky. Potom je vložíme zpět do mísy, posypeme lehce moukou, aby neokoralo, a přikryté utěrkou je necháme v teple kynout tak dlouho, až zdvojnásobí svůj objem (cca 2 hodiny). Po vykynutí těsto zpracujeme ručně nebo válečkem do potřebného tvaru a tloušťky. Před položením náplně by se těsto mělo potřít olejem, který zabrání rozmočení povrchu těsta při pečení. Pokud do náplně používáme suroviny, které se pomaleji tepelně zpracovávají, je vhodné připravit těsto silnější, asi 6 mm. Jinak připravíme těsto tenčí.

www.tacos.cz Pizzu lze péci na obvyklém plechu, na teflonu, ve formě, na plechu vyloženém alobalem nebo speciálním papírem. Pečeme-li pizzu na plechu, potřeme jej tence tukem. Použijeme-li olej, pak olej s kvalitou fritovacího, který snáší vysokou teplotu. Ostatní druhy olejů se přepalují.

www.tacos.cz Před pečením se trouba musí rozehřát. Nejprve pečeme pizzu při téměř nejvyšší teplotě, během 5 minut snížíme teplotu na polovinu. Doporučujeme zpočátku umístit pizzu blíže k tepelnému zdroji a po 5 minutách ji umístit dále. Okraj pizzy můžeme během pečení potírat rozšlehaným vejcem nebo bílkem, bude atraktivnější.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 7359x    verze pro tisk

Lilková pizza s olivami

Lotrinský slaný koláč
(Quiche lorraine)

Neapolská pizza
(Pizza napoletana)

Neapolské těsto na pizzu

Obrácený koláč s paprikou a červenou cibulí
(Tarte Tatin aux poivrons et oignons rouges)

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Pečený mücver

Pikantní muffiny s kuřecím masem a cuketou
(Muffin salés poulet-courgettes)

Pikantní sýrový koláč z kynutého těsta

Pizza bianco na pánvi s houbami a vejcem

Pizza capricciosa

Pizza detroitského stylu se šunkou capicola a omáčkou Alfredo

Pizza I.