cpt. Cook
 

Chleba bez hnětení (à la NY Times)

Chleba s ovesnými vločkami

Irský ořechový bochník s čedarem
(Walnut and cheddar loaf)

Jednoduché založení a vedení kvásku

Jednoduchý bílý chléb

Jednoduchý dýňový domácí chléb s kurkumou
(Pain maison facile au potimarron et au curcuma)

Minichleby z pšeničných klíčků

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Modifikovaný Milčin chlebík

recept ze stránek www.tacos.cz
4150 g:  1.15 dl vody, 1/2 lžička octa, 1/2 lžička oleje, 17.15 dkg hladké mouky, 15 dkg hladké žitné mouky celozrnné, 15 dkg krupice, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky moučkového cukru, 1/2 lžička drceného kmínu, 7 g kvasnic, 1/2 špetka chilli
zkopírováno z http://www.tacos.cz V míse robotu necháme chvíli rozdělat kvásek z vlažné vody, cukru a nadrobených kvasnic. Pak přidáme ocet, olej, všechny sypké suroviny a hákem důkladně vyhněteme do hustšího těsta. Po půlhodině kynutí těsto zformujeme rukama do válce a přeneseme do malé chlebové formy (silikonové nebo s nepřilnavým povrchem) a dáme v ní přikryté utěrkou opět do tepla kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pečeme 5 minut na 200 °C a dalších asi 15 minut při teplotě snížené na 180 °C, můžeme párátkem zkoušet stav uvnitř. Krátce necháme odpočinout, vyklepneme z formy na rošt a po vychladnutí si dáme pozor, ať jej nesníme všecek naráz.
vloženo 13.02.2021    zobrazeno 800x    verze pro tisk

Mrkvový chléb
(Pane alle carote)

Ořechový chleba se stiltonem

Pivní chléb
(Pain à la bière)

Podmáslový chléb

Rychlý mrkvový flatbread

Sas cozzulasa
(Sardinské ricottové koláčky)

Toastový chléb