cpt. Cook
 

Chleba bez hnětení (à la NY Times)

Chleba s ovesnými vločkami

Irský ořechový bochník s čedarem
(Walnut and cheddar loaf)

Jednoduché založení a vedení kvásku

Jednoduchý bílý chléb

Jednoduchý dýňový domácí chléb s kurkumou
(Pain maison facile au potimarron et au curcuma)

Minichleby z pšeničných klíčků

Modifikovaný Milčin chlebík

Mrkvový chléb
(Pane alle carote)

Ořechový chleba se stiltonem

Pivní chléb
(Pain à la bière)

Podmáslový chléb

Švédsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rychlý mrkvový flatbread

recept ze stránek www.tacos.cz
10 kusů:  1/2 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 1.715 šálku hladké mouky, 1.715 šálku žitné mouky ve směsi s pšeničnou, 1/2 lžička soli, 15 dkg másla, 10 dkg mrkve, 1.715 šálku kyselého mléka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 250 °C. Smíchejte prášek do pečiva, univerzální pšeničnou mouku, směs žitné a pšeničné mouky v misce se solí. Přidávejte máslo a špičkami prstů je vpravte do směsi mouky. Vmíchejte nastrouhanou mrkev a fermentované mléko. Vše zpracujte do lepkavého těsta. Vyklopte těsto na pomoučený vál. Posypejte moukou i svrchu a válečkem vyválejte na placku. Vykrajujte kolečka o průměru 10-12 cm, které seshora propichujte vidličkou. Chleby klaďte na plech vyložený papírem na pečení a pečte je uprostřed trouby asi 10 až 12 minut. Nechte je vychladnout na plechu.
vloženo 26.08.2018    zobrazeno 1562x    verze pro tisk

Sas cozzulasa
(Sardinské ricottové koláčky)

Toastový chléb