cpt. Cook
 

Chleba bez hnětení (à la NY Times)

Chleba s ovesnými vločkami

Irský ořechový bochník s čedarem
(Walnut and cheddar loaf)

Jednoduché založení a vedení kvásku

Jednoduchý bílý chléb

Jednoduchý dýňový domácí chléb s kurkumou
(Pain maison facile au potimarron et au curcuma)

Minichleby z pšeničných klíčků

Modifikovaný Milčin chlebík

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mrkvový chléb

Pane alle carote

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg hladké mouky 00, 10 dkg semoliny, 2.15 dl vody, 20 dkg mrkve, 1.15 dkg kvasnic, extra virgin olivový olej, 1.15 dkg soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mrkev omyjte, očistěte a nastrouhejte. Prosátou mouku nasypte do velké mísy. Přidejte olej a sůl a poprvé promíchejte. Droždí rozpusťte ve sklenici vlažné vody. Rozpuštěné droždí přidávejte po troškách do mouky a začněte všechny ingredience míchat dohromady, zbytek vody přidávejte po troškách. Do těsta přidejte nastrouhanou mrkev a hněťte, dokud se voda zcela nevstřebá. Pracovní plochu vysypte moukou, vezměte těsto a intenzivně ho hněťte, dokud nezískáte hladké a měkké těsto. Vymažte poměrně velkou mísu olejem, vložte do ní těsto, přikryjte potravinovou fólií a vlněnou utěrkou a nechte asi 2 hodiny kynout.

www.tacos.cz Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu a pomocí válečku ho opatrně rozválejte do tvaru obdélníku. Těsto rozdělte na díly, po dvou na porci a z každého vytvarujte kulatý bochník. Položte mrkvové buchty na plech s pečicím papírem, do každé udělejte nahoře zářez ve tvaru kříže, plech přikryjte čistou utěrkou a nechte 15 minut odpočívat. Předehřejte troubu na 200 °C. Mrkvové buchty pečte asi 25 minut a zkontrolujte, zda jsou zlatavě hnědé. Před podáváním je vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

vloženo 09.01.2022    zobrazeno 516x    verze pro tisk

Ořechový chleba se stiltonem

Pivní chléb
(Pain à la bière)

Podmáslový chléb

Rychlý mrkvový flatbread

Sas cozzulasa
(Sardinské ricottové koláčky)

Toastový chléb