cpt. Cook
 

Bramborové omelety s míšeninou

Bylinková omeleta

Cibulová omeleta

Ďábelská omeleta

Chřestová omeleta se žampióny

Italské sýrové omelety

Jablečná omeleta se zelím

Květáková omeleta

Květákové omelety

Mexická omeleta

Mozečková omeleta

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nadýchaná česneková omeleta s petrželkou a hlívou

Omelette soufflée à l'ail persillé et aux pleurotes

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  20 dkg hlívy ústřičné, 4  vejce, 3.15 dkg másla, 1/2 stroužek česneku, 1.15 lžíce mléka, 1/2 lžička kukuřičného škrobu, 2 svazky zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hlívu ústřičnou očistěte tak, že ji oškrábete špičkou nože a otřete vlhkým hadříkem. S oloupaným a nasekaným česnekem ji 10 minut smažte na másle na mírném ohni. Vyjměte houby a pánev si nechte na přípravu omelety.

www.tacos.cz Petrželku nasekejte najemno. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky rozšlehejte s mlékem a kukuřičným škrobem, přidejte petrželku a dochuťte solí a pepřem. Bílky ušlehejte s trochou soli a stěrkou je opatrně vmíchejte do žloutků, aby neztratily pěnu.

www.tacos.cz Na pánvi na mírném ohni rozpusťte máslo, přilijte směs, přikryjte a 5 minut duste. Přidejte houby, omeletu přeložte a na mírném ohni smažte ještě 2 minuty.

www.tacos.cz Abyste nemuseli hlídat dvě pánve, pokud zdvojnásobíte množství tohoto receptu pro 4 osoby, můžete omeletu připravovat také v dortové formě v troubě při 180 °C po dobu 5 minut.

www.tacos.cz

vloženo 15.09.2022    zobrazeno 430x    verze pro tisk

Omeleta plněná špenátem

Omeleta s hlávkovým salátem

Omeleta s kraby

Omeleta s masovou náplní

Omeleta s naťovou cibulí

Omeleta s paprikou a salámem

Omeleta s pažitkovou omáčkou

Omeleta s uzeným lososem