cpt. Cook
 

Kukuřice pečená

Kuře s banánem

Kuře s ořechy

Labužnická směs z rajčat a paprik

Nákyp z červené řepy

Nákyp ze zbytku dušeného kuřete

Palačinky se zelím

Parmezánový flan

Paštikové košíčky

Patates koftesi
(Bramborové karbenátky)

Patatesli gözleme
(Bramborové gözleme)

Turecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Patlican gözleme

Baklažánové gözleme

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 šálky hladké mouky, 3/4 šálku vlažné vody, 1/2 šálku bílého jogurtu místo vody, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžíce másla na potření,

náplň: 1/2  lilek, 1/4 šálku fety, 1/2 lžička mleté papriky, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz V misce smícháme mouku a sůl. Za stálého hnětení pomalu přidáváme vodu nebo jogurt. Těsto dáme na pomoučený vál a hněteme asi 10 minut, až je hladké. Těsto zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme 15 minut odpočnout (těsto s jogurtem 1 hodinu). Potom těsto rozřežeme na stejné díly, po dvou na porci, a každý díl vyválíme na tenkou placku o průměru asi 25cm. Doprostřed rozetřeme náplň, přehneme jednu stranu, tak aby kraj dosahoval přesně doprostřed kruhu, potom přehneme stejným způsobem protilehlou stranu a nakonec boky, tak aby vzniknul čtverec. Případně můžeme vyválet menší placky a přehnout na půl do tvaru půlměsíce, konce vidličkou nebo prsty pořádně utěsnit. Jako náplň se použije směs rozmačkaného oloupaného a usmaženého baklažánu, nadrobeného sýra a koření.

www.tacos.cz Teflonovou pánev rozehřejeme na střední teplotu, opečeme z jedné strany, než se objeví 'hnědé oči' (název gözleme vznikl ze slova göz = oko, když se začnou péct, udělají se na těstě hnědé skvrny, které vypadají jako oči), obrátíme a potřeme rozpuštěným máslem. Opečeme i z druhé strany a také potřeme rozpuštěným máslem. Podáváme teplé.

vloženo 27.09.2008    zobrazeno 1133x    verze pro tisk

Peynirli gözleme
(Sýrové gözleme)

Piemontská vejce

Pinchito de champiñones

Plněné lístkové trojhránky

Plněné žampióny

Plněné žampióny

Plněné žampióny

Plněný lilek