cpt. Cook
 

Milánská dršťková polévka

Minestra s masem

Minestrone (italská zeleninová polévka)

Moravská svatební polévka

Německá polévka

Norská rybí polévka

Nudlová čínská polévka

Ohnivá půlnoční polévka

Ostrá kuřecí polévka s chilli papričkami

Paloczská polévka

Pastýřská polévka

Pavlovická drůbeží polévka

Pikantní nakyslá polévka

Pikantní zelná polévka

Polévka Bellini

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka dršťková

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg drštěk, 1/2  cibule, kořenová zelenina, 1/2 lžíce tuku, 2 lžíce vepřového sádla, 2 lžíce hladké mouky na jíšku, sůl, mletý pepř, majoránka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dršťky dobře očistíme, opereme v několika vodách, vytřeme solí a spaříme vřelou vodou. Potom je vaříme ve slané vodě do měkka. Můžeme je předvařit i den předem. Zvlášť vaříme předem zpěněnou cibuli a kořenovou zeleninu. Uvařenou prolisujeme, zalijeme vývarem z drštěk, zahustíme světlou jíškou a na konec přidáme na nudličky krájené dršťky, okořeníme pepřem nebo květem, majoránkou a česnekem nebo sekanou zelenou petrželkou. Podáváme s chlebem k večeři nebo na oběd, je-li jenom moučník.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Dršťková polévka a zelníky nebo ovocné knedlíky apod. Dršťky v polévce živí, moučník sytí a zelí nebo ovoce chrání zdraví.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2036x    verze pro tisk

Polévka gulášová

Polévka játrová

Polévka Millefanti

Polévka minestra