cpt. Cook
 

Milánská dršťková polévka

Minestra s masem

Minestrone (italská zeleninová polévka)

Moravská svatební polévka

Německá polévka

Norská rybí polévka

Nudlová čínská polévka

Ohnivá půlnoční polévka

Ostrá kuřecí polévka s chilli papričkami

Paloczská polévka

Pastýřská polévka

Pavlovická drůbeží polévka

Pikantní nakyslá polévka

Pikantní zelná polévka

Polévka Bellini

Polévka dršťková

Polévka gulášová

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka játrová

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/4 kg vepřových jater (sleziny nebo ledviny), 1/2  cibule nebo pórek, kořenová zelenina, 2 lžíce tuku, 1/2 lžíce hladké mouky na jíšku, sůl, bobkový list, mletý pepř,  špetka tymiánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejprve na omastku zpěníme nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s cibulí nebo pórem. Můžeme přidat i jinou, podle libosti. Pak k zelenině přidáme na větší kusy pokrájená játra, bobkový list, pepř, špetku tymiánu a chvilku dusíme. Podlijeme vodu a přecedíme. Koření vybereme, játra i zeleninu umeleme na masovém strojku. Odvar zahustíme jíškou, přidáme umletou směs a povaříme. Polévka je sama o sobě dosti hustá, ale mohou se do ní vložit zvlášť vařené brambory nebo osmažený chléb.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Játrová polévka, kynuté nebo houskové knedlíky a špenát. Játra v polévce živí, knedlíky sytí a špenát nebo jiná zelenina přidá látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2280x    verze pro tisk

Polévka Millefanti

Polévka minestra