cpt. Cook
 

Minestra s masem

Minestrone (italská zeleninová polévka)

Moravská svatební polévka

Německá polévka

Norská rybí polévka

Nudlová čínská polévka

Ohnivá půlnoční polévka

Ostrá kuřecí polévka s chilli papričkami

Paloczská polévka

Pastýřská polévka

Pavlovická drůbeží polévka

Pikantní nakyslá polévka

Pikantní zelná polévka

Polévka Bellini

Polévka dršťková

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka gulášová

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/4 kg brambor, 1/2  cibule, 1/2 lžíce tuku, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl, kmín nebo sladká paprika, 1/4 kg hovězího masa nebo skopového (nebo uzeniny), voda nebo vývar, 1/2  rajče, 1/2  zelená paprika
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso (nebo uzeninu) pokrájíme na kostky a dáme dusit na zpěněnou cibuli, osolíme, okořeníme. Když vysmahne, zaprášíme je trochou mouky a zalijeme buď jen vodou, nebo lépe vývarem ze zeleniny. V létě přidáme pod maso ještě rajské jablko a pokrájenou zelenou papriku. Přilijeme vody, kolik je třeba, a vaříme do poloměkka, pak teprve přidáme na kostky krájené syrové brambory a vše společně dovaříme. Stačí opět s chlebem k večeři nebo na bezmasý oběd.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Gulášová polévka a zelníky nebo ovocné knedlíky apod. Maso v polévce živí, moučník sytí a zelí nebo ovoce chrání zdraví.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1178x    verze pro tisk

Polévka játrová

Polévka Millefanti

Polévka minestra

Polévka ovarová