cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ragú ze zeleniny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 menší květák, 115 dkg čerstvých hub, 1/4 kg chřestu, 1/4 kg zeleného hrášku, sůl, máslo, hladká mouka, vývar ze zeleniny, 2 dl bílého vína, pažitka, 1/2  jablko, okurka, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Menší hlávku květáku, houby, chřest (po případě z konservy) a zelený hrášek uvaříme (každý druh zvlášť) v osolené vodě. Z másla a mouky připravíme si jíšku, kterou podlijeme vývarem ze zeleniny a vínem. K tomu přidáme uvařenou nakrájenou zeleninu, houby, trochu na drobno rozsekané zelené pažitky, na kostky nakrájené jablko a okurku. Chuť zlepšíme několika kapkami citrónové šťávy, a je-li ještě potřeba, přisolíme. Povaříme a podáváme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2442x    verze pro tisk

Ratatouille

Sladkokyselá zelenina s rýží

Zapečená zelenina s uzeným bůčkem

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina se šunkou

Zelenina míchaná se sázenými vejci

Zelenina po indicku

Zelenina s míchanými vejci

Zelenina se sójovou smetanovou omáčkou

Zelenina v těstíčku
(Verduras rebozadas)

Zelenina zapečená na lasturách

Zeleninová mísa s krůtími prsíčky

Zeleninová nádivka

Zeleninová směs

Zeleninové hašé s masem a sázenými vejci

Zeleninové krokety se sýrem

Zeleninové lívanečky

Zeleninové ragú s knedlíčky