cpt. Cook
 

Co zahrada dá
(Jardiniere)

Dušená míchaná zelenina

Dušená zelenina s bílou klobásou

Fritovaná zelenina z Turecka

Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů

Jarní zeleninové ragú

Makedonské lečo

Míchaná zahradní smaženice

Mrkev s hráškem a šunkou

Nashvillská zelenina

Papriky s rajčaty a smetanou

Pečená zelenina s tofu a sezamem

Piatto di erbe alla lucana
(Bylinkový zeleninový talíř)

Pisto manchego

Provensálský tian

Ragú z rajčat, brambor a lilků

Ragú ze zeleniny

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ratatouille

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6  rajčat, 4  papriky, 4  lilky, 4  tykve (místo lilku nebo tykviček lze použít mladou okurku), 3  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2  bobkový list,  špetka tymiánu,  špetka mletého pepře, sůl, 3 lžíce oleje, citrón
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilky a tykvičky nebo okurku nakrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky, papriky na proužky, cibuli na hrubší kousky. Na rozpáleném oleji osmažíme nejprve cibuli s česnekem a pak další zeleninu. Vložíme do zapékací misky, přidáme sůl a koření, petrželku a zapékáme půl hodiny v troubě. Podáváme s citrónem jako přílohu k masu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1872x    verze pro tisk

Sladkokyselá zelenina s rýží

Zapečená zelenina s uzeným bůčkem