cpt. Cook
 

Pórková polévka

Pórková polévka s treskou a kraby

Přesnídávková polévka

Račí polévka

Ragú z kuřete

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka s jikrami

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí vývar s krutony

Itálie - Sicílie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Sciusceddu

Masové koule ve vaječné polévce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 šálky masového vývaru, 20 dkg telecího masa, 1/2  vejce, 6 dkg strouhanky, 10 dkg tvrdého sýra Caciocavallo, 2  vejce, 10 dkg ricotty, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Důkladně smícháme mleté maso, vajíčko, strouhanku, polovinu strouhaného sýra Caciocavallo (nebo parmazánu), nasekanou petrželku a trošku vody. Ze směsi vytvoříme koule o velikosti menšího vejce. Do jiné mísy rozbijeme vajíčka na rozetřenou ricottu, přidáme zbývající sýr, sůl a pepř. Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj masové koule. Vaříme pomalu asi 20 minut, potom za stálého míchání přidáme vaječnou směs, jen krátce prohřejeme a horkou polévku hned podáváme. Sciusceddu je v oblasti Messiny tradiční velikonoční pokrm.

www.tacos.cz

vloženo 19.03.2011    zobrazeno 2092x    verze pro tisk

Sečuánská polévka

Selská polévka

Silvestrovská polévka

Skotská skopová polévka

Slepičí polévka

Slepičí polévka