cpt. Cook
 

Pórková polévka s treskou a kraby

Přesnídávková polévka

Račí polévka

Ragú z kuřete

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka s jikrami

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí vývar s krutony

Itálie - Sicílie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Sciusceddu

Masové koule ve vaječné polévce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 šálky masového vývaru, 20 dkg telecího masa, 1/2  vejce, 6 dkg strouhanky, 10 dkg tvrdého sýra Caciocavallo, 2  vejce, 10 dkg ricotty, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Důkladně smícháme mleté maso, vajíčko, strouhanku, polovinu strouhaného sýra Caciocavallo (nebo parmazánu), nasekanou petrželku a trošku vody. Ze směsi vytvoříme koule o velikosti menšího vejce. Do jiné mísy rozbijeme vajíčka na rozetřenou ricottu, přidáme zbývající sýr, sůl a pepř. Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj masové koule. Vaříme pomalu asi 20 minut, potom za stálého míchání přidáme vaječnou směs, jen krátce prohřejeme a horkou polévku hned podáváme. Sciusceddu je v oblasti Messiny tradiční velikonoční pokrm.

www.tacos.cz

vloženo 19.03.2011    zobrazeno 1351x    verze pro tisk

Sečuánská polévka

Selská polévka

Silvestrovská polévka

Skotská skopová polévka

Slepičí polévka

Slepičí polévka

Slepičí polévka na způsob Ujházy