cpt. Cook
 

Slepičí polévka na způsob Ujházy

Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Sobášnice

Soljanka

Soljanka

Sopa de albóndigas
(Knedlíčková polévka)

Szegedinská rybí polévka

Szechuánská polévka

Šči z kysaného zelí

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Šči z kysaného zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg skopového masa (vepřového nebo hovězího masa), 1/2 kg kysaného zelí, 1/2  mrkev, 1/2  petržel, 15 dkg celeru, 1/2  cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tuku, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, bobkový list
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do vroucí osolené vody dáme vařit maso (bud hovězí, nebo vepřové, nebo skopové). Když je poloměkké, přidáme zelí a vaříme je společně s masem doměkka. Zvlášť osmažíme na tuku pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme k tomu rajčatový protlak a 20 - 30 minut před koncem varu je přidáme do šči spolu s bobkovým listem, pepřem, solí a zásmažkou. Povaříme. Před podáváním buď maso rozporcujeme a podáváme se šči, nebo je vyndáme a podáváme zvlášť s pikantní omáčkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2060x    verze pro tisk

Ucha

Újháziho slepičí polévka
(Újházi tyúkhúsleves)

Ústřicová polévka

Uzená polévka z Hané

Valašská kyselica

Vianočná šošovicová polievka z Horehronia

Zeleninová polévka s vejcem

Zelná polévka s rybím filé

Zelná polévka slovenská (kapustnica)

Zelňačka s masovými knedlíčky