cpt. Cook
 

Slepičí polévka na způsob Ujházy

Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Sobášnice

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Soljanka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce rostlinného oleje, 1/2  cibule, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, vývar, 215 dkg pečeného masa, 2  nakládané okurky, 2  bobkové listy, 1.215 dl kysané smetany, citrónová šťáva, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji opražíme větší oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, doplníme ji protlakem, zalejeme vývarem (nebo kostka masoxu). Hned také doplníme na plátky nakrájeným masem (pečené hovězí, vepřové) či uzeninou, nadrobno nakrájenými sladkokyselými okurky (i kvašenými), bobkovým listem a necháme asi 15 minut společně povařit. Polévku podle chuti přikyselíme citrónovou šťávou a osolíme. Když je na talířích, doplníme lžící kysané smetany a posypeme podle možností nadrobno nakrájenou petrželovou natí, pažitkou nebo koprem, v zimním období i nakládaným.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2295x    verze pro tisk

Soljanka

Sopa de albóndigas
(Knedlíčková polévka)

Szegedinská rybí polévka

Szechuánská polévka

Šči z kysaného zelí

Šči z kysaného zelí

Ucha

Újháziho slepičí polévka
(Újházi tyúkhúsleves)

Ústřicová polévka

Uzená polévka z Hané

Valašská kyselica

Vianočná šošovicová polievka z Horehronia

Zeleninová polévka s vejcem

Zelná polévka s rybím filé

Zelná polévka slovenská (kapustnica)

Zelňačka s masovými knedlíčky