cpt. Cook
 

Pórková polévka s treskou a kraby

Přesnídávková polévka

Račí polévka

Ragú z kuřete

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka s jikrami

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí vývar s krutony

Sciusceddu
(Masové koule ve vaječné polévce)

Sečuánská polévka

Selská polévka

Silvestrovská polévka

Skotská skopová polévka

Slepičí polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slepičí polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg slepice, 3 l vody, 10 dkg kořenové zeleniny, 3 dkg cibule, 1/4  květáku, 1/2  žampión, sůl, 0.2 g celého pepře, polévkové koření podle chuti, zelená petrželka,

Domácí nudle:: 115 dkg hrubé mouky, 2  vejce

zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře očištěnou část slepice opereme, dáme do studené vody a pozvolna uvedeme do varu. Když se voda vaří, stáhneme nádobu na okraj sporáku a udržujeme velmi mírný, sotva znatelný var podle stáří slepice hodinu i déle. Přidáme sůl, pepř a přikryjeme nádobu pokličkou. Mezitím si nakrájíme zeleninu, cibuli a žampión na drobné kostičky a nakrájenou směs vložíme do polévky až před dohotovením, tj. asi půl hodiny před dovařením. Vařené maso obereme z kostí, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky zároveň s uvařenými propláchnutými nudlemi. Nudle vaříme zvlášť, aby polévku nezkalily. Polévku dochutíme sekanou zelenou petrželí.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1250x    verze pro tisk

Slepičí polévka na způsob Ujházy