cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Studená okurková se smetanou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 velká salátová okurka, 10 dkg cibule, 1/2 l vývaru (i z kostky), sůl, mletý pepř, tymián, 2 lžíce citrónové šťávy, 1/8 l šlehačky, kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Okurku opereme a skoro celou oloupeme, pouze z ní odkrojíme neoloupaný kousek na ozdobu při podávání. Potom ji rozkrojíme, zbavíme semen, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a přidáme k okurce. Obojí přelijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem, tymiánem a dáme vařit na mírný oheň asi 30 minut. Hotovou polévku prolisujeme nebo důkladně rozšleháme, aby se vytvořilo pyré. Ochutíme citrónovou šťávou a postavíme do chladna. Před podáváním ušleháme smetanu a lehce ji s rozsekaným koprem vmícháme do polévky. Každou porci polévky můžeme ozdobit trochou šlehané smetany a tenounkými plátky neoloupané okurky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1236x    verze pro tisk

Studená polévka - tarator

Studená polévka s rajčaty
(Soupe froide aux tomates)

Studená rajčatová

Studená rajčatová s celerem

Studená tomatová polévka

Studená z míchané zeleniny s vejci

Tarator

Tarator

Zlaté gazpacho s avokádem