cpt. Cook
 

Studená okurková s jogurtem

Studená okurková se smetanou

Studená polévka - tarator

Studená polévka s rajčaty
(Soupe froide aux tomates)

Studená rajčatová

Studená rajčatová s celerem

Studená tomatová polévka

Studená z míchané zeleniny s vejci

Tarator

Tarator

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zlaté gazpacho s avokádem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  90 dkg žlutých nebo oranžových rajčat, 1/2 stroužek česneku, 1/4 šálku vody, 1/4 šálku extra virgin olivového oleje, 1/2  chilli paprička (jalapeňo), sůl, mletý pepř, 1/2  avokádo, tortilla chipsy na podávání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rajčata opláchneme a rozpůlíme, česnek oloupeme a rozdrtíme, papričku zbavíme semínek a nasekáme. V mixéru z rajčat, česneku a vody připravíme pyré, potom přilejeme olivový olej a mixujeme, dokud se pořádně vše nespojí. Přelejeme do polévkové mísy, vmícháme nasekané jalapeňo, dochutíme solí a pepřem. Dáme chladit aspoň půl hodiny ale klidně i přes noc. Podáváme s nakrájenými kousky avokáda a tortillovými chipsy.
vloženo 03.08.2014    zobrazeno 1277x    verze pro tisk