cpt. Cook
 

Studená okurková se smetanou

Studená polévka - tarator

Studená polévka s rajčaty
(Soupe froide aux tomates)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Studená rajčatová

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg rajčat, 1.15 l vody, 1/2  salátová okurka, 3 lžíce krupice, 1/2 dl smetany, sůl, kopr, pažitka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rajčata důkladně omyjeme, nakrájíme na kousky a vaříme zhruba čtvrt hodiny ve 1/2 l vody, poté propasírujeme cedníkem s velkými otvory. Takto získaný protlak dolijeme na 1 litr vody a uvedeme do varu, přitom za stálého míchání přisypeme krupici. Až se polévka zahustí, můžeme přilít smetanu nebo kyselé mléko, promícháme a necháme vychladnout a uležet. Do studené polévky nakrájíme na plátky salátovou okurku, přidáme sůl, jemně nasekaný kopr a pažitku. Zakryjeme a necháme hodinku proležet a vychladit v ledničce. Pak podáváme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1136x    verze pro tisk

Studená rajčatová s celerem

Studená tomatová polévka

Studená z míchané zeleniny s vejci

Tarator

Tarator

Zlaté gazpacho s avokádem